fredag den 16. marts 2012

Tillandsia

Som en anden Piet van Deurs spurgte jeg kæresten: Hvad er det?
Han kom hjem fra Netto med en plante, jeg bestemt ikke har set før.Planten hedder Tillandsia (Epifyt tillandsia) og findes i et utal af sorter.

På tillandsia.dk står der:

Tillandsia er en unik, eksotisk luftplante - ikke to er ens.
Epifyt kommer af de græske ord epi: på og fyo: jeg gror.
Tillandsia er opkaldt efter den svenske læge og botaniker Elias Tillands (1640-93).
Epifyt Tillandsia er en plante, der gror på andre planter, på el-ledninger, master mv. uden at tage næring herfra. Når planten bliver for lang, knækker den af og bæres af vinden til næsten levested. Planten ses i regnskove, bjerg- og ørkenområder i central, syd og sydlige Nord Amerika samt i Mexico og er i familie med ananasplanten.
Planten gror ikke i jord men kan placeres på et hvilket som helst underlag og trives uden anden næring end ilt og vand. Mange arter har slet ikke rødder, men må optage både vand og næringsstoffer gennem overhudens celler. Da planten ikke på nogen måder har været i forbindelse med jord er den yderst hygiejnisk.
Den kan bruges til dekorationer, løst liggende i vindueskarme eller hængende.
Kun fantasien sætter grænser for brugen af denne unikke luftplante.

Denne Epifyt tillandsia er produceret i Guatemala. Farmens produktion er bæredygtig, tillige påtager de sig et socialt ansvar i forhold til befolkningen og deres ansatte.
De er selvproducerende, hvilket betyder, at de ikke tager planter fra naturen, men tværtimod er med til at udsætte planter, der er truet af udryddelse og derved er med til at bevare naturen. Farmen er medlem af CITES (Convention on International Trade in Endagered Species of Wild Fauna and Flora)

En eksotisk og bæredygtig plante - spændende hvad den udvikler sig til Ü

2 kommentarer:

Design À la Camara sagde ...

Så vidt jeg husker, står den bare og passer sig selv - den har sit helt eget liv - egner sig i den grad til forskellige former for dekorationer - så tillykke med den

Heart Design sagde ...

Tak tak. Den skal bare lige sprayes med lidt vand en gang om ugen, så skulle den klare sig. Gad vide om den sætter blomst? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...